Η ζέστη των κόμπων του είναι το καλύτερο περιβάλλον για να ζήσουν και να αναπαραχθούν.Αγαπούν τη θαλπωρή του χαλιού σας.. Λατρεύουν να κυκλοφορούν ανάμεσα στις ίνες του . Εκεί λαμβάνει χώρα ο καθαρισμός των χαλιών σας και εκεί σηματοδοτείται το τέλος της ζωής τους.

Ο λόγος φυσικά για τα «χαριτωμένα» ακάρεα. Φιγουράρουν στη λίστα με τους πιο αλλεργιογόνους παράγοντες παγκοσμίως. Και μάλιστα, βρίσκονται στη θέση νούμερο 1. Αγαπούν να ζουν μαζί σας, τρέφονται από εσάς -και πιο συγκεκριμένα από τα απονεκρωμένα δερματικά σας κύτταρα- και αναπαράγονται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τότε ακριβώς είναι που εκδηλώνετε αλλεργίες και … δεν ξέρετε το γιατί! Καθημερινά, το χαριτωμένο αυτό πλασματάκι παράγει
περίπου 20 περιττώματα, στα οποία βρίσκεται μια βλαβερή πρωτεΐνη. Αυτή, μαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους, είναι το βασικό αίτιο της πρόκλησης αλλεργιών. Όταν τα ακάρεα και τα περιττώματά τους εισπνέονται, προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα και άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας (μέχρι και σοβαρές κρίσεις άσθματος που μπορούν να σας οδηγήσουν στο νοσοκομείο). Άλλη γνωστή ασθένεια που προκαλείται από τα ακάρεα που «κατοικούν» παντού στο σπίτι σας είναι η ψώρα, η οποία μάλιστα είναι και μεταδοτική. Το ακάρεο της ψώρας φωλιάζει στο δέρμα των ανθρώπων και των ζώων και προκαλεί σε πρώτο στάδιο φαγούρα. Τα πιο καλοαναθρεμμένα από τα ακάρεα της ψώρας, μάλιστα, δαγκώνουν το δέρμα και προκαλούν μέχρι και εξανθήματα.

Τα ακάρεα κάνουν καλή παρέα με ένα σύνολο μικροοργανισμών. Στο χαλί σας ζουν και…  βασιλεύουν (!) μούχλα, βακτήρια και ιοί, αράχνες, γύρη, ψύλλοι και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.Μπορεί να πιστεύετε ότι «ένα σκούπισμα αρκεί», αλλά η πραγματικότητα είναι  διαφορετική.

Η αλήθεια είναι ότι με ένα απλό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα δε λύνετε καθόλου το πρόβλημα και τον κίνδυνο των αλλεργιών, αλλά αντίθετα τον μεγεθύνετε. Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν απομακρύνετε κανέναν απολύτως από αυτούς τους αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς αλλά αντίθετα τους ανακυκλώνετε περισσότερο στο χώρο, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείτε και τους κινδύνους για εμφάνιση αλλεργιών. Η χαρούμενη συντροφιά που συγκεντρώνεται στα χαλιά σας  είναι δύσκολο έως αδύνατο να απομακρυνθεί με τις παραδοσιακές μεθόδους καθαριότητας.

Απαραίτητος έως και αναγκαίος είναι ο ετήσιος βιολογικός καθαρισμός των χαλίων σας . Αυτή είναι η μόνη λύση για υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης. Αναπνεύστε καλύτερα και ζήστε πιο υγιεινά απολυμαίνοντας το χώρο σας. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ο μόνος τρόπος να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά μικροτοξίνες, ακάρεα, μούχλα και μικροοργανισμούς που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας.

Εδώ στα Ταπητοκαθαριστήρια ‘Κύκνος’  μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο για τον καθαρισμό των χαλιών σας.