Τα παιδιά  είναι πηγή χαράς,είναι ευτυχία και καλοτυχία.Η αλήθεια είναι ότι τα χαλιά δεν είναι το πιο υγιεινό σημείο, μέσα σε ένα σπίτι και άρα δεν είναι το ιδανικότερο για να περνάει όλη την ημέρα του ένα μικρό παιδί. Αυτό συμβαίνει διότι συγκεντρώνει αρκετά μικρόβια και ρύπους, δεδομένου μάλιστα ότι εκεί πατάμε συχνά με τα παπούτσια μας. Οι ειδικοί λένε πως τα χαλιά και οι μοκέτες των περισσότερων ανθρώπων φιλοξενούν περί τα 200.000 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό. Βέβαια οι αριθμοί αυτοί δεν θα πρέπει να μας τρομάζουν και πολύ, καθώς πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, έχουν συγκεντρώσεις αντίστοιχες ή και μεγαλύτερες από αυτές των χαλιών. Ένα παράδειγμα είναι το πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή μας. Από την άλλη δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε μιας και τα παιδιά δεν μπορούν να μένουν «αποστειρωμένα» και μακριά από μικρόβια συνεχώς, καθώς η έκθεσή τους σε αυτά είναι αναπόφευκτη και τα βοηθάει στο να αποκτήσουν τα κατάλληλα αντισώματα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να αφήνουμε τα χαλιά μας βρώμικα και χωρίς τακτική καθαριότητα, αντιθέτως πρέπει να καθιερώσουμε μία στρατηγική συντήρησης και καθαρισμού των χαλίων για να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα περνούν τις ώρες τους επάνω σε καθαρά χαλιά.

Τρόποι προτεινόμενης χρήσης και συντήρησης ενός παιδικού χαλιού

  • συχνή χρήση της ηλεκτρικής σκούπας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
  • τακτικό επαγγελματικό καθαρισμό, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο
  • δεν κυκλοφορούμε με τα παπούτσια πάνω σε χαλιά που χρησιμοποιούνται από παιδιά
  • μαθαίνουμε στο παιδί, την σημαντικότητα και τρόπους να προστατεύει, το ίδιο, την καθαρότητα του χαλιού, στο οποίο παίζει

Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά χαλιού για το παιδικό δωμάτιο

Προτιμήστε :

  • να είναι ελαφρύ από βαμβακερό ή κάποιο άλλο φυσικό υλικό και στο σωστό μέγεθος. Δηλαδή αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να στερεωθεί κάτω από κάποια έπιπλα για να μην γλιστράει αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορείτε να το σηκώσετε για να το τινάξετε ή να το πλύνετε.
  • να διαθέτει πιστοποίηση από διεθνή οργανισμό, να μην βγάζει χνούδια, να έχει στιβαρό και χαμηλό πέλος. Σε ιδανικές περιπτώσεις να διαθέτει αντιστατικό νήμα.
  • ένα διαχρονικό σχέδιο για να μπορείτε να το κρατήσετε χρόνια στο δωμάτιο του παιδιού, σε λαμπερά και χαρούμενα χρώματα που επιδρούν θετικά στην ψυχολογία.
  • να αποφύγετε τις φλοκάτες που λόγω των μακρών ινών και της υφής τους μπορούν να επιδεινώσουν κάποια προϋπάρχουσα αλλεργία στο παιδί ή να αποσπάσει κάποιο τμήμα του και να το βάλει στο στόμα του.
  • χαλιά που δεν γλιστράνε. Δώστε επιπλέον προσοχή στην ολισθηρότητα, μια που τα χαλιά δεν έχουν μόνο τον κίνδυνο των ρύπων, αλλά πολλές φορές είναι πιθανό να είναι επικίνδυνα λόγω ολίσθησης.
  • να αποφύγετε τα χαλιά με κρόσσια. Δεν ενδείκνυνται για χαλιά που παίζουν παιδιά, αφού τα δαχτυλάκια τους είναι πιθανό να μπερδευτούν μέσα σε αυτά ή να προκαλέσουν πτώση.

Ο καθαρισμός χαλιού είναι δική μας υπόθεση εσείς μπορείτε να ασχοληθείτε με τις χαρές των παιδιών σας

Εδώ στα Ταπητοκαθαριστήρια ‘Κύκνος’  μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο για τον καθαρισμό των χαλιών σας.