Για να προσφέρετε στους μικρούς σας φίλους ένα περιβάλλον όχι μόνο καθαρό, αλλά και φιλικό προς τους ευαίσθητους οργανισμούς τους εμπιστευθείτε τα ταπητοκαθαριστήρια ΚΥΚΝΟΣ για τον άψογο καθαρισμό των χαλιων σας.

Τα ταπητοκαθαριστήριά μας χρησιμοποιούν πάντοτε αντι-αλλεργικά, ουδέτερα προϊόντα, που καθαρίζουν τα  χαλιά σας αποτελεσματικά, χωρίς να επιβαρύνουν όμως την ευαίσθητη υγεία τους. Έτσι, μπορείτε να χαρείτε τα παιχνίδια με τους μικρούς σας φίλους σε ένα χώρο απαλλαγμένο από ρύπους και μικρόβια, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, αλλά και με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες των κατοικιδίων σας.

Κατά την αγορά χαλιού, το οποίο θα μπει σε σπίτι με κατοικίδιο, φροντίστε :

  • να μην επιλέξετε κάποιο ευαίσθητο είδος που δεν μπορεί να πλυθεί. Η τεχνολογία των απορρυπαντικών που υπάρχουν στο εμπόριο, είναι πλέον υψηλή, αλλά κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον καλύτερο και πιο κοινό διαλύτη που είναι το νερό. Ειδικά σε χαλιά βρώμικα από ζωάκια, εκτός από τα εξειδικευμένα διαλυτικά λιπαρών λεκέδων και το σαμπουάν, το νερό βοηθάει στην σωστή και ολοκληρωμένη καθαριότητα του χαλιού.
  • να μην επιλέξετε κάποιο ακριβό χαλί, γιατί δεν ξέρετε πως θα αντιδράσει το εκάστοτε κατοικίδιο. Αν τελικά του προκαλέσει κάποια φθορά, να μπορείτε άνετα να το επισκευάσετε ή και να το αντικαταστήσετε.
  • να μην επιλέξετε μονόχρωμα και πολύ ανοιχτόχρωμα χαλιά, λόγω του ότι οι λεκέδες που θα προκληθούν αναπόφευκτα, να μην είναι εύκολα διακριτοί.
  • να αποφεύγουμε εκείνα τα χαλιά που λόγω της κατασκευής τους οι τρίχες έχουν την τάση να κολλούν στο πέλος τους. Το τρίχωμα που διαθέτουν είναι αυτό που αναπόφευκτα θα δημιουργήσει πρόβλημα στο σαλόνι μας και κυρίως στα χαλιά. Κάποια χαλιά διαθέτουν προστασία, ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Συμβουλευτείτε την ετικέτα στην πίσω όψη του ή και τον πωλητή.

Τι κάνουμε  για την άμεση αντιμετώπιση καθαρισμού στα χαλιά σας σε φρέσκο λεκέ. 

Για τον άμεσο καθαρισμό του χαλιού χρησιμοποιούμε αρκετό χαρτί κουζίνας που το πιέζουμε πάνω στη λερωμένη περιοχή για να απορροφήσει την υγρασία. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με νέο χαρτί και πιέζουμε επιτόπου μέχρι αυτό να βγαίνει εντελώς στεγνό. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα σ’ ένα ψεκαστήρα χλιαρό νερό και λευκό ξύδι σε αναλογία δύο προς ένα. Ανακατεύουμε καλά και ψεκάζουμε με το διάλυμα το σημείο που έχει λερωθεί. Ψεκάζουμε σε βάθος ώστε το υγρό να φθάσει μέχρι τη ρίζα του πέλματος του χαλιού. Και πάντα ελαφρύ ψέκασμα, δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε εντελώς εκείνο το μέρος του χαλιού.

Αφήνουμε να περάσουν πέντε λεπτά. Στη συνέχεια πάλι με χαρτί κουζίνας ή με μία καθαρή πετσέτα πιέζουμε ελαφρά το σημείο. Επιμένουμε εκεί που έχουμε ψεκάσει με το διάλυμα χλιαρού νερού και λευκού ξυδιού. Όταν το χαρτί ή η πετσέτα τραβήξει αρκετή από την υγρασία ρίχνουμε μία στρώση μαγειρικής σόδας πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια αδειάζουμε το ψεκαστήρα. Τον ξεπλένουμε καλά και φτιάχνουμε νέο διάλυμα. Το διάλυμα αποτελείται από ένα φλιτζάνι οξυζενέ και μισό κουταλάκι του γλυκού άχρωμο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσεκτικά ψεκάζουμε ελαφρά μία άκρη του χαλιού για να δούμε αν ξεβάφει. Αν δεν ξεβάφει συνεχίζουμε το ψέκασμα πάνω από τη μαγειρική σόδα, μέχρι να ποτίσει καλά η περιοχή που είχε λερωθεί από το κατοικίδιο μας.

Στη συνέχεια φοράμε πλαστικά γάντια. Με τα δάχτυλα μας ή με μία μικρή βούρτσα σπρώχνουμε τη σόδα στο βάθος του χαλιού ώστε να φθάσει μέχρι το πέλμα. Ανασηκώνουμε το σημείο που έχουμε βρέξει με το διάλυμα και το αφήνουμε να στεγνώσει. Δηλαδή δεν το αφήνουμε να ακουμπάει καθόλου στο πάτωμα. Όταν η υγρασία έχει «τραβήξει», με την ηλεκτρική σκούπα απορροφάμε  καλά τη σόδα. Τέλος ξεβγάζουμε το σημείο αυτό με καθαρό νερό και με μία στεγνή καθαρή πετσέτα ταμπονάρουμε την περιοχή. Το αφήνουμε να στεγνώσει, πάλι χωρίς να ακουμπάει εκείνο το σημείο του χαλιού στο πάτωμα και σε μερικές ώρες βλέπουμε το αποτέλεσμα.

Εδώ στα Ταπητοκαθαριστήρια ‘Κύκνος’  μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο για τον καθαρισμό των χαλιών σας.